Steps on fire: Colette op stap!

Vorige zaterdag (25 November) heb ik deelgenomen met 4 vrienden aan de benefietwandeling “Steps on Fire“ georganiseerd door de organisatie “Help Brandwonden Kids”. De wandeling (67 km) liep tussen Hasselt en Mol.

De bussen van de organisatie (vertrek om 5u30 vanuit Mol) hadden ons gebracht naar de start in Hasselt. Om 7u ‘s morgens stonden 600 enthousiaste wandelaars aan de start, allemaal met het zelfde fluovestje. Het was ook mogelijk om onderweg aan te sluiten maar we gingen zoals altijd voor het volle programma !

Het was een prachtige parcours, veel op onverharde paden (40 % volgens de organisatie). Onderweg hebben we genoten van 11 bevoorradingsposten waar we iets lekker konden drinken en eten. Op de twee eerste posten hebben we even moeten aanschuiven voor een koffie maar nadien verliep het heel vlot. Na 38 km stond de mijnterril in Beringen op het programma. Helemaal vlak was het ook niet. Het prachtige zicht met de herfstkleuren gaf ons extra moed om verder te wandelen (nog bijna 30 km te gaan).


We hebben op een hoog tempo gewandeld, vaak in modder, af en toe met een paraplu, veel gebabbeld en gelachen. Rond 17u werd het donker. We dachten dat we meer op verharde wegen gingen wandelen maar we bleven meestal op onverharde paden. De pauses duurden iets langer dan in het begin maar ook niet te lang. We werden verwend met vuurtjes. De laatste kilometers waren lange kilometers. Iets voor 21u30 zijn we in Mol aangekomen. Wat een fijn gevoel ! Daar hebben we even gezeten, een echte cola gedronken en gestapt naar de shuttle die ons naar de parking moesten brengen. Dat traject wilden we niet meer te voet doen. 🙂 Daar heb ik afscheid genomen van mijn medestappers en ik ben naar Heverlee gereden. Het was een lange maar heel fijne dag, in goed gezelschap.