Wie zijn we?

De Hagelandse Running Club (HRC) is intussen aan zijn tiende levensjaar begonnen maar geldt nog steeds als de meest (ver)frisse(nde) telg in het looplandschap rondom Leuven.

HRC ontstond uit een groepje lopende vrienden die op zoek waren naar iets nieuws, een club waarin naast professionele begeleiding van lopers ook vriendschap hoog in het vaandel gedragen wordt.

In augustus 2006 werden een aantal koppen samen gestoken en werd hard gewerkt aan de praktische realisatie van dit project. Op 4 september 2006 was alles in kannen en kruiken en konden we van start gaan als een volwaardige loopclub met en jong, dynamisch bestuursteam, een aantal uiterst bekwame trainers met ruime ervaring en de steun van een veertigtal enthousiaste lopers die stonden te popelen om de streek rond Heverlee te verkennen.

HRC was geboren en sindsdien heel ‘alive and kicking’…

roparun-2008-055

HRC is één van de meer dan 300 clubs die deel uitmaken van de Sporta-federatie vzw, een landelijke erkende sportfederatie die samen zo’n 20.000 actieve sportbeoefenaars vertegenwoordigt. Deze federatie heeft bovendien een missie die goed aansluit bij onze doelstellingen: De bevordering, stimulatie en coördinatie van gezonde, vooral recreatieve sportbeoefening op een kwalitatieve en professionele manier.

HRC staat voor lopen in een sportieve en vriendschappelijke sfeer, met aandacht voor de persoonlijke ambitie van elk van zijn leden. Leden van HRC en dus ook van de Sporta-federatie kunnen genieten van volgende voordelen: een degelijke verzekering, een lidkaart en talrijke kortingen op sportkampen, clubverblijven, congressen, workshops, etc.