Trails…De heuvellopen in nieuw jasje (toch in het Vlaamsche land)

Eind April: Bouillon stond op de club-menu, Everberg had zijn lokale versie en één zot ging naar de Casca trail. Maar een Everberg “penner” is het snelst. Hier het relaas:

Zaterdag 27/4/2019 – Voor zij die wel nog al hun vijzen op hun plaats hadden (cfr. Bouillonante-zotten), was er in Everberg een mooi trailtje gepland: Trailberg. Met een mooie delegatie kwamen we aan de start: Anne-Mieke, André, George, Marc en Philippe voor de 14 km, Ward en ikzelf voor de 21 km. Voor mezelf was het een hele tijd geleden dat ik nog eens een borstnummer opspelde voor een “wedstrijd”.

Voor de start konden we nog enkele bekenden herkennen: Voor de muziekliefhebbers was er DJ Bobby Ewing (Jimmy Dewit / Discobar Galaxie) en voor de echte sportkenners was er Herents triatleet Seppe Odeyn (ik sprak voor de start van de 21 km nog tegen Ward de profetische woorden “dat wordt straks de winnaar!”).

De 14 ging om 13:05 aan de start, waardoor de 21 ook 5 minuten later startte, om 13:20. Kortenberg/Everberg, ze hebben hun naam niet gestolen. We kregen mooie “single tracks” voorgeschoteld, met hier & daar een pittige helling of een natuurlijk obstakel (omgevallen bomen…).

Iets voor halfweg koers kregen we een zware stortbui over ons heen.Ik besliste om wat tempo te maken om zo toch geen kou te krijgen.

Achteraf gezien was dit misschien niet de beste beslissing: op de laatste kuitenbijters van de dag werd ik weer bijgebeend door Ward en enkele anderen die ik achter had gelaten.

Ik moest ze in de laatste kilometer laten gaan en kwam met een gat van 30 seconden binnen op plaats 56 van 194. Waarvoor een wedstrijd al eens goed is: ervaring opbouwen. Wijsheid komt immers met de jaren. (met dank aan boskruiper Maarten T.)