Marathon Luzern (28 Oktober 2018)

De weersvoorspellingen waren niet zo goed, koud (max 5 graden), regen en zelfs wat sneeuw. En dat was het dan ook. Toch kwamen de tienduizend half- marathon lopers en drieduizend marathon lopers opdagen. Iedereen stond aan de start wat te schudden en te beven om zich zo toch wat warm te houden. Om 9 uur klonk het startschot en hier gingen we dan. Het parcours van de marathon was twee maal hetzelfde rondje.

Door mijn voetblessure ben ik traag gestart en alles ging heel vlotjes. Het grootste deel van de loop is langs het water met prachtig uitzicht, ondanks het slechte weer. Aan km 5 kwam er wel een heel pittig en lange helling en dan na 1 km nog een pittige, maar kortere. Eens boven gekomen stonden de mensen ons aan te moedigen met koebellen. Het Zwitsers publiek was ongelofelijk, ze stonden te springen en te roepen, waarschijnlijk ook een beetje om zichzelf warm te houden, maar wij dachten dat dit allemaal voor ons was en dat moedigde ons echt aan! Wat een sfeer! Over het hele parcours stonden allerlei muziekbandjes te spelen. Nog nooit zoveel koebellen in alle vormen en maten gezien! Waw, zelfs de koeien moedigden ons aan vanop de hellingen. Het regende en sneeuwde wat, maar dit kon ons niet deren.

Rond km 12 liepen we door het voetbalstadium waar mensen zowel de voetballers als de marathonners toe juichden. Rond km 18 liepen we op een rode loper door het kunstmuseum waar allerlei optredens plaats vonden. Zalig! Aangekomen in het dorp stond een groep Zwitserse hoorns ons vooruit te blazen. Impressionant!
Na 21 km moesten we een ommekeer doen om nog eens hetzelfde rondje te lopen. Daar dit zo’n mooi parcours was, vond ik dat echt niet erg en daar stond ook Stefaan mij aan te moedigen en gaf mij ook wat bevoorrading! Het publiek dunde aanzienlijk uit daar de halfmarathonners binnenliepen. Aan km 30 kwam het zonnetjes eventjes opduiken, super!

Aan km 35 begon mijn voet wel echt pijn te doen, maar eens je zover bent, dan loop je gewoon door en het ging echt wel heel goed, ondanks de voet. De laatste 6 km heb ik dan ook nog een tandje bijgestoken en dan geƫindigd op alweer een rode loper in het Luzern Verkeersmuseum. Ik zag dat ik eindigde op 4.11u en was daar super blij mee en heb er oprecht van genoten! Luzern was leuk en een echte aanrader!
Bedankt aan Ronny voor het super aangepast schema en aan all mijn loopmaatjes om mee te lopen tijdens mijn lange en korte voorbereidingslopen!
(met dank aan schrijfster Anne-Mieke)

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •