Enclusa Trail

Wat hebben trails en paddestoelen gemeen? Ze schieten bij momenten “en masse” uit de grond. Dus was het om 11H30 al heel druk in Kluisbergen en zijn gekend “bosje”. En gezien de lage temperaturen zat het cafetaria 1h voor de eerste wedstrijd al overvol! De trail marketing campagne heeft ondertussen ook gezorgd voor afstanden die voor iedereen zeer haalbaar zijn. Ward vertrekt als eerste voor zijn 15km, waar m.i. net iets teveel “macadam” inzat, maar ter compensatie waren de vergezichten aan Waalse kant om van te smullen; Net als Ward zijn tijd: 1h20. Traag maar gestaag is hij aan het bouwen….

Een goed uurke nadien staan Elena, Karina, Andrea en feestkonijn Walter te popelen voor hun 11km. Geen macadam, puur bos maar met wat vraagtekens of afstand wel juist was. Maar geen gezeur, het is trail dus iedereen puft lang genoeg. Elena komt fluitend de laatste helling af. Iets daarvoor etaleert jarige Walter zijn souplesse, maar nog daarvoor zitten de “Loch Ness” dames Karina en Andrea. “They did it”.

En als iedereen binnnen is zonder valpartijen en verstuikte enkels doemen de helikopters op in de lucht. Ah ja…tis Kuurne-Brussel-Kuurne…de wielergekte is ook terug van start.

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •