Marathon Gent

Lachend aan de 25km

De eerste natuurmarathon van Gent, met bijhorende wedstrijden over kortere afstanden, zorgde voor een heuse toeloop. Parkeerproblemen zorgden ervoor dat de marathon iets later van start ging. Na 3km langs een hoofdweg beginnen de leukere stukken vanaf Mariakerke. Pascal heeft zijn tempo-coach in de hand, en loopt tot halverwege iets voor de 3h45′ ballonnen uit. Agnes, van nature een pure diesel, heeft diezelfde ballonnen nog niet in zicht, maar de turbo is aangeslagen.

Na 25km heeft ze die groep te stekken, en het is “erop en erover”. Pascal loopt nog zowat 1’30 verder voorop. Vanaf de 29km lopen beiden samen en halen continu in want de man met de hamer, samen met zijn vriend “Westenwind”, maakt dat velen beginnen te “sterven”.

Maar beiden draven daar…..Pascal moet al eens een gaatje laten vallen maar bijt nog eens een extra portie tanden stuk. Op 3km van de meet is zjn vat ook helemaal leeg. Op karakter is het nu doorgaan tot in de Blaarmeersen. Ondertussen zoeft Agnes verder en loopt – het wordt een gewoonte – naar weer een nieuw PR (3h41’33”). Pascal wroet zich naar de sporthal en de meet, en laat de klok stoppen op 3h43’46”, ook een prima tijd. Proficiat aan beiden!!!!

 “Hamerke is nog veraf” 

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •