Leden gespot in het Zuiden des land

Na een terug  succesvolle Leuvense Night Run met zowat 1600 deelnemers – en nog in waves –  en heel veel helpende clubhanden  ondanks een zeer regenachtige avond – komt het normale loop- en jogging seizoen langzaam terug op gang.

Zaterdag stond Ronny H aan de start van de 13km trail van Bievre. Een 2de editie maar perfect  wat organisatie betreft ( bevoorrading, bewegwijzering). Top. En doenbaar. Modder, single tracks, klimmen, dalen, maar niet zo zwaar als Herbeumont of Membre.

Op zondag trokken  Claudia & Donny, en Walter & Karina richting Dinant voor de 12k van de Descente de la Lesse. Het was de 40ste editie van één van de pareltjes die reeds zo lang stand houdt samen met de Crêtes de Spa en L’ Ardennaise. De geest van Spiridon is er nog steeds aanwezig. Het blijft een klassieker.

In  Luik stonden  Stephanie, Marnix en Josy aan de start van de halve Beerloversmarathon: 20.5k voor het goede doel .Perfect weer, gezelschap, voorbereiding en sfeer. Kortom helemaal HRC zoals het is 👍🍺👍

 

 

 

Triathlon Aarschot wordt DUATHLON

Het fietsparcours tussen de zwemsite en Aarschot centrum stond zaterdag nog steeds over honderden meters volledig onder water. Hierdoor waren de organisatoren genoodzaakt van de wedstrijd  zondag een duathlon te maken, met start en aankomst in Aarschot centrum . Dat kon onze HRCers niet tegenhouden: Axel nam er met zijn vrienden Elias en Hans deel aan de TRIO versie, waar elk een onderdeel voor zijn rekening nam. Colette ging voor de volledige editie. Goed gedaan allebei!

HRC verkent de Houwaartse Wijngaardberg.

 

Op zondag 11 juli verkende HRC de prachtige Houwaartse Wijngaardberg. Plaats van afspraak was het Wijndomein Den Eeckhout .

Er kon gekozen worden uit 2 afstanden: De 14 km : pittig, verkende de hele Wijngaardberg met tussenin een frisse verkoeling in het vochtige Walenbos. De 8 km bleef op en rond de Wijngaardberg. Beide parcours volgden de goed bewegwijzerde wandelknooppunten, zodat er volledig coronaproof kon gelopen worden.

Een dikke dankjewel aan het Vlierbeek team voor deze top-organisatie !

De Trail Musketiers

 

Deelnemers: Ward, Herman en Tim

Doel: Trail van 30km+ met 1000 hoogtemeters

Gezien ik me voor deze trail weer fantastisch had voorbereid, wou ik ditmaal toch niet alles aan het toeval overlaten. Zo vond ik het een goed idee om de dag voordien de omgeving toch al eens te verkennen met een wandeltocht van 22km. Zeker niet om dit achteraf als excuus te gebruiken …

Bij het aankomen op de startlocatie, op de dag van de trail, werd er al direct een eerste mentale tik uitgedeeld toen Herman zijn befaamde trailstokken bovenhaalde. Het besef kwam dan ook dat er stukken zouden zijn waar lopen niet echt meer een optie zou vormen. Al had mijn frank misschien al moeten vallen op het moment dat Ward de befaamde woorden “IK HEB EEN PLAN” uitsprak.

Over 1 ding konden we zeker niet klagen. Het weer was ideaal. Niet te koud, wat mistig met voldoende zuurstof en vocht in de lucht. Eigenlijk alles om een topprestatie te verzekeren. Al moeten we toegeven dat we mentaal nog niet klaar waren voor deze ideale omstandigheden. Alvast een excuus minder om te gebruiken.

Lees verder De Trail Musketiers

Natuurloop Averbode met HRC gidsen

Tijd voor zangstonde

Marnix en Josy volgen een opleiding ‘natuurgids’. In het kader hiervan moesten zij een zelfgekozen project uitwerken. Er werd  gekozen voor een Natuurloop van 10 km op het domein Averbode Bos en Heide.

Dit houdt in dat zij tijdens de loop regelmatig kort pauzeren en daar dan relevante (natuur) info meegeven en wat ludieke opdrachten geven….

Met 18 man was het meer dan geslaagd.  Na afloop heeeft  ieder  zich nog versterkt in ‘Het Moment’. Dank aan HRC!

Het was zelfs zo goed dat Catherine haar zondagse pen bovenhaalde: Lees verder Natuurloop Averbode met HRC gidsen

De Wuhan Challenge

 

Sporten in groep is nog steeds niet mogelijk, maar de Wuhan Challenge zorgt voor motivatie  voor de leden in deze periode .

Objectief is om gedurende één maand samen minstens 8637km te overbruggen. Bovendien : kilometers worden euro’s en  een deel daarvan gaat straks naar een lokaal goed doel: we lopen “samen” voor het Leuvense project “Ruimtevaart”. De Challenge startte eerder deze week, en ondertussen is de kaap van de eerste 1000km gepasseerd. De finale loopjes zijn voor zondag 7 Juni. Dan wordt er afgevlagd.

Marathon van Brugge

Straks staan nog een paar HRC’ers voor hun najaarsmarathon. Kris VH sluit het jaar af in Valencia, en Anne-Mieke staat volgende week paraat in Italië. Maar zondag ll. stond Brugge aangevinkt bij Philippe, Pascal en Thalia.

Na de start ging het richting de Vesten, gekend bij elk die al eens gestart is Dwars door Brugge. Vandaar ging het richting Lissewege en Zeebrugge. De terugweg verliep via Oostkerke en nog een stukje Damse Vaart om binnen te komen langs de reien en aan te komen op de Grote Markt.

Voor Thalia was het een geweldige intrede op de Markt als winnares in 3h11’31”. Ondertussen vocht Philippe tegen de 4h grens die net te hoog gegrepen was. Pascal liep continu een stukje voor de 3h45 ballonnen en eindigde sterk in 3h41. Proficiat aan alle 3!.

En een dank U wel aan alle HRC-ers ter plaatse die vanop de fiets het trio aanmoedigden en door de moeilijke momenten hielpen.

 

 

 

Koentjesloop

Het zou een clubuitstap worden, fijn loopje dichtbij en we steunen het goede doel…en toen werd het heet..zo heet dat de meesten het zelfs al te warm kregen bij het woord “lopen” laat staan dat het begrip “wedstrijdje lopen” een optie was.

En toch, enkele dapperen waren op de afspraak! Voorzien van voldoende water, lichte kledij en een pet, gingen ze van start voor een rondje van 5 of 10 door de Leefdaalse velden.

Thalia, Jasmin,Veerle en Jo, Luc en An, Brigitte, Philippe, Catherine en Herman, Agnes, Kristin…jullie waren gewoon top!

Alle foto’s en uitslagen vind je hier

Tot volgend jaar voor een hopelijk iets frissere zevende editie 🙂